«EDU-NET: EAST» — навчальний польсько-український проект

22-24 липня у Варшаві, в музеї історії польських євреїв POLIN, тривала польська частина проекту «EDU-NET: EAST. Нові лідери через неформальну освіту».

Це нова ініціатива Асоціації єврейського історичного інституту, спрямована на зміцнення співпраці між польськими та українськими культурними установами, які займаються розвитком міжкультурного діалогу, протистоянням стереотипам, антисемітизму та расизму, і стосуються досліджень історії євреїв в Центральній та Східній Європі. Учасниками проекту стали п’ятеро українських та п’ятеро польських дослідників і дослідниць політики пам’яті, музейних працівників та історикині.

Протягом трьох днів семінару учасниці та учасники мали насичену програму, пов’язану із дослідженням місць пам’яті про різні трагічні та знакові події в міському просторі Варшави і експозицією музею Полін безпосередньо. Окремі сесії були присвячені обговоренню таких питань, як конфлікт пам’ятей повстання Варшавського гетто 1943 та Варшавського повстання 1944, польсько-українські стосунки та історичні події, презентації власних проектів та роботи. Важливим досвідом для українських колег стала участь в Марші Пам’яті, приуроченого до 77-ої річниці початку ліквідації Варшавського гетто.

Наступна частина проекту — семінар в Києві — вібудеться 11-13 серпня. Під час нього учасники і учасниці матимуть змогу порівняти отриманий досвід, порефлексувати над програмними питаннями. Для більшості польських колег ця частина проекту будет також першим візитом до Києва і знайомства з його місцями пам’яті. Проект став можливим завдяки підтримці польсько-американського Фонду Свободи в рамках програми RITA і реалізується у співпраці з музеєм POLIN та Українським центром вивчення Голокосту.

Джерело — ФБ Українського центру вивчення Голокосту.

Next Post

Документальный фильм "Праведники"

Чт Авг 1 , 2019
Share on Facebook Tweet it Share on Google Pin it Email Share on Facebook Tweet it Share on Google Pin it Email Звание праведников народов мира присваивают неевреям, спасавшим евреев в годы нацистской оккупации Европы, Катастрофы (Шоа), рискуя при этом собственной жизнью. На 1 января 2017 года Институт Катастрофы и […]