Продовжується конкурс учнівських робіт імені Зельми Меербаум

Друзі, нагадуємо, що триває Конкурс учнівських робіт імені Зельми Меербаум! Запрошуємо до участі творчих, креативних та амбітних учнів віком 15-17 років!

5 лютого виповнилося 96 років від дня народження нашої землячки поетеси Зельми Меербаум. На жаль, дівчині не судилося прожити довге життя та розвинути свій талант. У вісімнадцятирічному віці вона померла від тифу в трудовому таборі, куди була депортована з Чернівців в червні 1942 р. лише за те, що була єврейкою. Творчий спадок Зельми нараховує 57 віршів, з яких 52 – авторські, а ще 5 – переклади з їдишу, французької та румунської мов. Більшість своїх творів дівчина написала у 15-17 річному віці.

В наш час поезії Зельми Меербаум відомі у багатьох країнах світу. Слова її віршів покладені на музику. За мотивами її творів пишуть картини, створюють театральні постановки і перформанси. Відомі європейські актори, як от німкення Іріс Бербен чи італійка Ґраціелла Россі, із задоволенням читають вірші чернівчанки перед широкою аудиторією країн ЄС. Українському читачеві поезії Зельми відомі завдяки чудовим перекладам професора Петра Рихла.

З метою популяризації творчості Зельми Меербаум у її рідному міста та Україні загалом, задля сприяння творчому розвитку школярів Чернівецький музей історії та культури євреїв Буковини у рамках реалізації освітнього проекту «Зельма. Незавершена історія однієї чернівчанки» за підтримки Нідерландського Єврейського Гуманітарного Фонду оголошує Конкурс учнівських робіт імені Зельми Меербаум.

Подробиці конкурсу див. тут. 

Next Post

Історія Фрітці Брендер з Садгори

Пт Мар 13 , 2020
Share on Facebook Tweet it Share on Google Pin it Email Share on Facebook Tweet it Share on Google Pin it Email Автор — Олена Карпенко. Фрідя (Фрітці) Брендер була єдиною дочкою Якова та Анни (Розенхек) Брендер. Вона народилася 10 травня 1922 року в Садгорі, де її батько був ювеліром […]