У Миргороді відкрили Музей Голокосту

Стенди, фотографії, документи, предмети вжитку увійшли до експозиції музею-кімнати «Миргород: Музей Голокосту», урочисте відкриття якого відбулося 28 жовтня 2019 року у середній школі №5. Відкриття шкільного музею «Голокост в Миргороді» приурочили до річниці розстрілу євреїв Миргорода німецькими окупантами та Дню вигнання нацистів  з України. Про це йдеться на сайті Миргородської міськради.

 Музей був створений з ініціативи Миргородської єврейської громади та за підтримки міжнародної некомерційної організації RememberUs, яка займається тим, що допомагає громадам в Україні, США і Ізраїлі вшановувати пам’ять загиблих євреїв, відкривати музеї, навчати дітей історії.

До створення музею  також долучилися представники міжнародних громадських та волонтерських організацій, керівники шкіл, музейники, художники-дизайнери.

Разом вони реалізували спільний проект з увіковічення пам’яті загиблих євреїв під час Голокосту в кількох містах України.

Джерело — «Музейний простір України»

Next Post

Українсько-єврейські стосунки в музейних колекціях і мистецтві

Пт Ноя 15 , 2019
Share on Facebook Tweet it Share on Google Pin it Email Share on Facebook Tweet it Share on Google Pin it Email «Українсько-єврейська зустріч» («Ukrainian Jewish Encounter», UJE) – канадська благодійна організація, що діє від 2008 р. задля зміцнення та поглиблення стосунків між двома народами. Цього року уже вшосте ми […]